Нова идиотщина на Гешев: Оставил в затвора Иван Тодоров със снимка, на която не е той…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Фирмата на моя клиент няма нищо общо с хакерската атака. Няма нито едно доказателство за подбудителство.
Това каза по телефона за БТВ адвокат Ина Лулчева, която защитава шефът на “Тад Груп” Иван Тодоров.

Припомняме, вчера Апелативният специализиран наказателен съд го върна в ареста по обвинение за подбудителство на хакерската атака срещу НАП.

Решението на съда е окончателно. Магистратите оцениха всички доказателства по делото в тяхната съвкупност и счетоха, че обвиняемият е обществено опасна личност и е извършител на престъплението, в което е обвинен.
“Аз не приемам това решение на съда. Обвиненият за хакерската атака е с гаранция 20 000 лева, а собственикът на фирмата е в ареста. Това е неприемливо. В ефира на вашата телевизия шефът на ГДБОП обяви, че в четвъртък ще стане ясно кой е поръчител и защитата да не си мечтае, че ще може да направи нещо. Мисля, че това изказване обяснява вчерашното решение на съда. Не мога да кажа, че е имало въздействие, но се създава едно такова впечатление”, каза още адвокат Лулчева.
Вчера съдът се позова на една снимка, на която се твърди, че е Иван Тодоров и се говори за НАП. Това не е вярно. На снимката не е моят клиент, подчерта тя.

Според адвокат Стефанов става дума за фактическа грешка, имайки предвид, че съдът се позова на снимка, която бе свързана от прокуратурата с разговор за хакерската атака срещу НАП, на която не е Иван Тодоров и респективно той не е участвал в подобен разговор, ако е имало такъв, обясни Ина Лулчева.

“Не мога да кажа как се чувства в момента Иван Тодоров. Там не дават да говориш. Това е арест. Тепърва ще преценим какви действия ще предприемем”, завърши тя.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар