Нова кражба: ГЕРБ-Фирма със 100 лева капитал ще търси злато в Болярово и Елхово

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стотици жители на Болярово и Елхово се обявиха против проучване за полезни изкопаеми в местността „Иглика“

 

Разрешението на фирмата за тези дейности е дадено още през 2014 г., а местната власт и хората разбират едва преди дни, предаде БНР.

Площта „Иглика“ е в землищата на 10 села в общините Болярово и Елхово. Притесненията ни са за природата, единственото богатство, което имаме, казва председателят на инициативния комитет, стартирал подписка против проучването, Лиляна Атанасчева:

 

„Аз съм против заради замърсяването на околната среда. Защото те ще вкарат тежка химия. Горчив опит от населението на Челопеч и Средногорието“, смята Атанасчева.

Почти всички жители и на селата в Болярово подкрепят подписката, хората са готови и на протести:

„Едно нещо имаме тука, едно богатство, това е чистотата на природата. И това е в „Натура“…

… Преди имахме едно находище „Болярка“, за което правихме стачки и т.н. Слава Богу – отпадна. Ние искаме чиста среда, имаме едно богатство – яз. „Малко Шарково“, което искаме да развием като туризъм. Той е много привлекателен център за рибарите…

… Преди две години бяхме засегнати от една т. нар. болест, чумата, която я нямаше. И хората си мислят даже, че това се направи с цел да се обезлюди районът, за да може да се сондира и да се търси това злато или находище на злато. Готови сме и на стачни действия“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар