Нова мода в измамите с имоти, стотици пропищяха от брокери менте – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова мода в измамите с имоти, стотици пропищяха от брокери менте

Столична община, район Връбница”

Брокери менте отдават имот едновременно на няколко наематели. Един от тях остава в имота, а останалите губят парите си. Това е една от нашумелите измами на пазара на наеми в столицата, съобщиха за “Телеграф” от агенции за недвижими имоти, сигнализирани от опарени клиенти. Схемата се разиграва от брокер, който не представлява утвърдена агенция и зад когото не стои регистрирана фирма.

Веднъж привлякъл хазяина за свой клиент, брокерът менте се сдобива с ключ за имота и започва да провежда огледи с потенциални кандидат-наематели. Тъй като атрактивните имоти в София привличат огромен брой мераклии, е възможно в рамките на един и същи ден да има до 10 огледа. Брокерът представя пълномощно от хазяина за сключване на договор за наем и подписва…. само че не с един, а с повече наематели.

После брокерът изчезва заедно със събраните суми за наем, депозит и комисионна, а накрая се оказва, че хвърчащите разписки са или с фалшива самоличност или дори без такава изобщо. Измамата има и подвид. При него не се сключват договори за наем, а само се събира стопкапаро, за да се спрат огледите.

Така в рамките на един ден даден “брокер” може да събере стопкапаро от безброй кандидат-наематели, които впоследствие остават с пръст в уста и няколко хвърчащи разписки за дадените суми, написани на коляно и подписани с фалшива самоличност.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар