Кирил Лена

Нова пиеска от Киро Шоумена! Петков гласял Лена Бориславова за… премиер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От парапета в частната Airbnb-квартира, през началник на кабинета на министър-председателя, до кабинета на премиера в Министерски съвет!

Можете ли да си представите този план за най-известната Лена в държавата? Не можете? Е, Кирил Петков изглежда, че може! Макар и всичко това да изглежда само и единствено в сферата на абсурдите и фантастиката…

Подобен план обаче имал съпредседателят на „Продължаваме промяната“. От четири месеца между Петков и другите двама силни фигури в харвардската групировка – Асен Василев и Даниел Лорер, има разнобой, а в основата на конфликтите били абсурдните идеи на Киро.

Бившият премиер имал налудничавата концепция, че на предстоящия вот щели да загубят мандати, но в това нямало нищо страшно, защото през есента щяли да предизвикат мощна вълна, да спечелят гласове, които да ги превърнат в първа политическа сила.

Петков обяснявал, че ще остане още една година начело на партията, за да утвърди положението, да го стабилизира и след това щял да я остави на Лена Бориславова, която щяла да е… бъдещият министър-председател, пише „Труд“.

Към момента целият пиар и организационната дейност в партията били поверени именно на Бориславова, което допълнително засилвало недоволството на Василев и Лорер.

Как ще се осъществи този фантастичен план на Кирил Петков за стибилизиране на партията и Лена премиера, при положение, че структурите на ПП в много градове са пред разпад? Основна причина са тъпи решения на двамата, споделят пред вестника недоволни партийни членове.

В Пловдив, например депутатът Росен Костурков бил напът да напусне с цялата структура, защото Петков еднолично назначил за координатор бившия депутат Александър Ракшиев. Същият завежда отдел „Продажби“ за Пловдив на разследваната криптопирамида Nexo.

Огромно недоволство има и в Плевен, районът най-вероятно ще остане без нито един депутат от настоящите, които били вбесени заради поредно „умно“ решение на тандема Петков-Бориславова да поверят кампанията и реденето на листите на Радостин Василев.

В момента от Плевен депутат е едно от знаковите лица на партията и един от крупните бизнесмени в нея – Иван Христанов. Другият народен представител от този район е Иван Манев.

Брожения има и в организацията на ПП в Перник, където никой от членовете на партията не влезе заради Бойко Рашков. Проблеми има в структурите и на други места в страната, организациите на ПП в цяла Северна България се тресат от скандали и противоборства.

Хора, които са се дистанцирали вече от партията на Кирил Петков и Асен Василев обясниха, че основна причина за разпада е липсата на пари във формацията. Кандидатите за депутати били задължавани да финансират кампаниите си със собствени средства или от спонсори. Краткият живот на парламента не им позволявал да си възстановят вложените средства. Това била причината от ПП да си тръгне един от най-богатите партийци – собственикът на „Еконт“ Николай Събев, на когото му писнало да хвърля пари. Очаквало се и други депутати-бизнесмени също да се откажат от участие в листите на ПП, тъй като партийната инвестиция се оказвала нерентабилна.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар