Нова приумица на родните търговци вбеси крайния потребител – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова приумица на родните търговци вбеси крайния потребител. Причината е, че в някои хранителни вериги у нас вече начисляват и цена на най-обикновеното пликче, каквито се слагат на ролки край стелажите с плодове и зеленчуци. 

“Останах изумена, когато погледнах касовата си бележка и видях, че са ме таксували по 0,05 лева за всяко от тези тънки и неспособни за втора употреба пликчета. То бива алчност, но вече прекаляват с тези хитрини на дребно”, написа възмутена читателка на “Телеграф”.

Грабеж

Друг гражданин, също наскоро ужилен с дребната, но дразнеща сума, поясни, че това е т.нар. HDPE плик, който е разградим и се води за екологичен. “С тази екология вече тотално ни объркаха живота, от автомобилите до чинийките и виличките, та сега и малките пликчета. А и го правят с цел печалба”, категорични са хората. Мнозина призовават за намеса на Комисията за защита на потребителите (КЗП), тъй като всеобщото мнение е, че това е пладнешки грабеж. “С тез стотинки няма да обеднея, ама прекаляват вече! Смешни са!”, коментира млада жена от столичния квартал “Дружба”, която е публикувала и касова бележка за доказателство. “В ръцете ли да си нося черешите и да им ги изтърся на касата”, пита друг потребител. 

Пакет 

Проверка на “Телеграф” показа, че пакет с 1 кг пликове HDPE струва 0,80 лева. Пакетът съдържа около 200 броя пликчета. Т.е. от продажбата им по 0,05 стотинки веригата магазини печели 10 лева от пакет, който купува за по-малко от 1 лев. Всеки сам може да прецени дали мотивите са в полза на екологията или в полза на печалбарството. Според потребители новата мода се практикува в още няколко популярни вериги у нас отскоро, а оправданието е поредната директива на Европейския съюз. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар