Нова спецакция: Хванаха роми с чували с пари за изборите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължават специализираните полицейски акции в страната – днес на територията на Кърджали и Пазарджик. Операцията е свързана с противодействието на битовата престъпност и избирателните права.

Проверени са стотици автомобили и десетки търговски обекти. Има образувани 20 досъдебни производства и преписки за установени различни видове престъпления, задържани са 9 лица. “Най-вече се касае за притежание на високорискови наркотични вещества, употреба на моторни превозни средства под въздействието на алкохол, наркотични вещества или дерегистрирани МПС, извършители на кражби, незаконно съхранение на акцизни стоки без бандерол”, обясни говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.


В пазарджишкия квартал “Изток” определиха акцията като очаквана. 

“По принцип, 100% се купуват гласове сигурно. Парите идват от София, докарват ги с чували тук да ги раздават на определени хора”, обясняват роми.

Проверки са извършвани и срещу купуването на гласове. 

“Колегите са извършили необходимите проверки по отношение на питейни и увеселителни заведения, заложни къщи и търговски обекти, които да ни насочат към дейности, свързани с противоправни деяния против избирателните права на гражданите, но към момента нямам информация колегите да са установили нещо конкретно”, поясни Стоянов.

Акцията на полиция и жандармерията на територията на цялата област Пазарджик продължава и през нощта.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар