Нова стачка в

Нова стачка в „бяло“ блокира 1/4 от здравните услуги в Англия (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След първа историческа стачка през декември хиляди медицински сестри отново излязоха в стачка, в Англия, която ще продължи и утре. Те настояват за по-високи заплати и подобряване на условията на труд в момент, в който Обединеното кралство се сблъсква с голяма инфлация, предаде Франс прес.

Заради вълната от стачки на Острова Риши Сунак готви закон за ограничаването им

До 10 г. 1/3 от медицинските сестри у нас се пенсионират, сега всяка трета е над 60 г.

Близа една четвърт от обществените здравни услуги са засегнати от стачните дейности.Вижте снимки >>


Медицинските сестри искат увеличение на заплатите с 5 процента над инфлацията, която достигна 10,5 процента през декември.

Разговорите между правителството на Риши Сунак и основния синдикат на медицинските сестри – Кралски колеж на медицинските сестри, са в задънена улица.

След първа двудневна стачка през декември, която бе невиждана от едновековното съществуване на синдиката и настоящата стачка, нови стачни действия ще има и на 6 и 7 февруари, като ще бъдат засегнати повече болници.

На 6 февруари медицинските сестри ще бъдат подкрепени и от стачка на екипите на бърза помощ, като ще стачкуват шофьори на линейки, медици, медицински персонал, оказващ бърза помощ, парамедици, оператори на телефоните на Бърза помощ и други служители от отрасъла. Те ще стачкуват и на 20 февруари, а после и на 6 март и на 20 март, допълва ДПА.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар