Нова схема за измами! – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Консултации с полицейски служители в РУ- Шумен са потърсили двама жители от града след обяви за продажби в интернет платформа. След публикуване на обявите чрез Вайбър с тях са се свързали непознати, които са проявили интерес към артикулите, които продават.

В комуникация са им съобщили, че имат интерес да купят предлаганите от тях стоки. Предлагат да си организират сами доставката и обясняват че плащането ще стане чрез линк, който продавачът трябва да активира, а парите ще бъдат получени на банковата карта. Комуникацията по никакъв начин не предполагала измамна схема до момента, в който трябвало да бъде пратен линк и да се активира, и „купувачите“ настоявали „сделката“ да става само и единствено чрез Вайбър.Станало ясно, че „купувачите“ имитират акаунт в платформата за продажби  и опитът за измама е доставка. Генерира се фалшива връзка, т.нар. линк, където продавачите са помолени да посочат данни на картата си и CVV / CVC кода под предлог, че ще платят за търгувания продукт. Платформата обаче изобщо нямала система чрез която купувачите могат да плащат продукт онлайн.


Призоваваме всички да бъдат изключително внимателни, да не предоставят своите данни, да не дават номер на  картата си и да не следват линкове на връзки, които им се предоставят чрез различни мобилни приложения, за да не станaат жертва  чрез фишинг атака, и престъпниците да получат вашите пароли, банкови данни или друга поверителна информация.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар