Нова тактика на мигрантите - вече влизат от Босна и Херцеговина в Хърватия с автомобили с висока скорост

Нова тактика на мигрантите – вече влизат от Босна и Херцеговина в Хърватия с автомобили с висока скорост

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нелегалните мигранти, които се опитват да стигнат до Европейския съюз през Босна и Херцеговина, започнаха да влизат от Босна в Хърватия, като преминават през граничните пунктове с автомобили с много висока скорост, бягайки от полицията, предаде агенция ХИНА, цитирана от БТА.

Тази информация беше потвърдена от граничната полиция на Босна и Херцеговина и хърватското вътрешно министерство, като се посочва, че новата тактика на нелегалните мигранти е забелязана от началото на тази година. Около 1600 мигранти са спрени при опит да преминат нелегално границата.

Мигрантите намират микробуси и след това се опитват да преминат бързо по пътищата през по-малко натоварените гранични пунктове, игнорирайки полицията, която се опитва да ги спре.

Няколко отделни инцидента от този тип са регистрирани на гранични пунктове в Северозападна Босна, където са регистрирани най-много мигранти, пристигащи през Сърбия и Черна гора.

Граничната полиция на Босна и Херцеговина потвърди, че досега е арестувала няколко лица, участвали в подобни инциденти и че вече предприема допълнителни мерки, включително съвместни полицейски патрули.

Граничната полиция на Босна и Херцеговина изпитва хроничен недостиг на хора и оборудване и трудно се справя с проблема с нелегалната миграция. Тази година Европейският съюз осигури дарение от 6,4 милиона евро за нуждите на босненската гранична и миграционна служба, а властите в Босна и Херцеговина започнаха преговори с Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Frontex), за да постигнат споразумение за ангажирането на полицаи от ЕС за по-ефективен контрол на нелегалната миграция.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар