„Нове холдинг“: Абсолютен произвол е да се запорират фирми на Васил Божков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От компанията дадоха пример с плащания на “Левски”, забавяне на които може да изхвърли “сините” от първенството.

Налагането на запори на свързани с Васил Божков фирми, както и блокиране на негово имущество без влязъл в сила ревизионен акт или без мотивирано искане до съда е абсолютен произвол.

Това се посочва в позиция на „Нове холдинг“, разпространена до медиите.

„По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на предварително обезпечаване подлежат единствено вземания за данъци и осигурителни вноски, но не и други публични вземания. За да бъдат обезпечени вземания за държавни такси, то същите следва да са установени с влязъл в сила ревизионен акт. Такъв е ревизионен акт, който е минал едноистанционно административно обжалване и двуинстанционно в съда. Това е фактическата ситуация по отношение на твърденията на АДФИ, че Националната лотария дължи невнесени суми от такси за минал период“, подчертават от компанията.

И допълват: „По отношение на личното имущество на г-н Божков, по силата на ЗКПОНПИ, КПОНПИ може да изиска запори при наличие на достатъчно данни и обосновано предположение за незаконно придобито имущество, но отново с мотивирано искане до съда. При действия на данъчни органи, това отново не може да стане без влязъл в сила данъчен ревизионен акт“.

От „Нове холдинг“ обвързват всичко това с опит за „овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит“.

Дават и пример: „Трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар