НОВИНАТА! Съдим ЕК заради чекмеджето на Бойко и „Мис Бикини” с палата за €3 млн. в Барселона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Български евродепутати са готови да заведат дело срещу Европейската комисия, ако тя не си свърши работата по чекмеджето на Бойко Брисов, пълно с пачки евро по 500 и кюлчета злато, както и по скандала #Барселонагейт с палата на „Мис Бикини” Борислава Йовчева и кражбите на еврофондове по времето на ГЕРБ.

Новината съобщи народният представител в Европейския парламент Елена Йончева.

Иван Гешев каза, че ще изпрати допълнителна информация за разследването за кюлчетата и за Барселонагейт. Той каза, че има наблюдаващи прокурори, които се занимават с делата, припомни Йончева в предаването „ЕвроДикоФ“ на Еврокома.

Повод за коментара ѝ стана скорошната визита на мониторинговата група от комисията ЛИБЕ в Европейския парламент.

Появи се платена информация, че разследването в Испания е прекратено. Веднага се свързах с главния прокурор на Испания, който веднага ми отговори, че разследването не е прекратено, а прехвърлено към българската прокуратура, подчерта Йончева.

Имаме българска прокуратура и специалисти, които могат да направят това разследване, категорична бе тя.

„На срещата с Емил Кошлуков затвърдиха мнението си, че България е извън всякаква класация за свобода на медиите. Кошлуков изрази съмнение в точността на индекса за свобода на медиите на „Репортери без граници“ за България.

Аз напомних, че има доклад на Съвета на Европа, годишния доклад на Европейската комисия, който казва, че в България състоянието е катастрофално с медиите“, обяви Йончева.

„В началото на тази година докладите на ЕК за върховенството на закона ще бъдат свързани с европейските средства за дадена държава. Това ще бъде аларма за вземане на мерки, за да не се спира финансирането.

В момента обсъждаме, ако Комисията не започне да си върши работата, ще започнем съдебна процедура“, завърши Елена Йончева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар