Новините за кражбите на „Борисов 3“ станаха толкова обичайни, че вече никой не им обръща внимание

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новините за кражби и обири на хазната, след падането на „Борисов 3“ от власт, станаха толкова обичайни, че дори не правят впечатление на четящата, слушателската  и зрителската публика.

Министрите в двете служебни правителства се превърнаха в следователи и всеки ден се опитват да ни изненадат с някакви криминални вести, вместо тия сведения да ни се съобщават от прокуратурата.

„Директорът на дружество ” Ученически отдих и спорт” е получавал над 10 хиляди лева месечна заплата. Това заяви министърът на образованието проф. Николай Денков по време на пресконференция.“, цитиран от BNR и други медии. „Той ще подаде сигнал до прокуратурата заради злоупотреби в особено големи размери.

Близо 8 млн. лв. са източени за фиктивни почивки на ученици в базите на дружество „Ученически отдих и спорт“ от  2019 г. до 2021 г. Това установяват проверки на звеното за вътрешен одит към Министерството на образованието и науката (МОН), проведени през последните четири месеца. Ресорният министър Николай Денков обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор и до Агенцията за държавна финансова инспекция за злоупотреби в особено големи размери.

От лятото на 2019 до лятото на тази година от „Ученически отдих и спорт“ са поискали и получили от МОН над 9 милиона лева, с които министерството доплаща близо 300 хиляди ученически нощувки.“, допълва FROGNEWS.BG.

На фона на установените и дадени на прокуратурата данни за милиардни кражби и злупотреби, свързани със строителството на пътища и магистрали, откраднатите пари за фиктивни ученически почивки изглеждат незначителни. Това показва до каква степен е прогнила администрацията и тези поредни „изчезнали“ милиони най-вероятно скоро ще бъдат забравени. До 14 ноември ще има още брифинги и пресконференции на служебните министри. Има още няколко непроверени ресора. Какво ще изкочи от тези одити, предстои да видим.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар