Новини България Политика Върни се назад “Машинен Костинброд”. ДАНС: Зам.-министър на „Промяната“ заснел тайно кодове от машините

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Грандиозният скандал с тайното заснемане на кодовете на машините с телефон е дело на зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов, става ясно от доклада на ДАНС, който преди час е бил изчетен от председателя на Народното събрание Росен Желязков на извънреден Председателски съвет.

Стойнов е назначен за заместник-министър на електронното управление от квотата на „Продължаваме промяната“ и в биографията му пише, че „притежава дългогодишен управленски опит в сферата на имплементацията на софтуер  и информационна сигурност”.

“От доклада на ДАНС става ясно, че два дни след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хеш код, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си и сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машините”, разказа след Председателския съвет председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

От ИТН и „Възраждане“ поискаха арест за зам.-министър Стойнов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар