НОВИНИ Росица Матева, ЦИК: Нищо не е платено. Част от машините се съхраняват в дирекции на МВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
43 милиона лева с ДДС е цената на закупените машини за гласуване, но все още нищо не е платено към фирмата ”Сиела Норма”. Какви са причините за това не е ясно. Има определен набор от документи, които трябва да се представят спрямо условията на сключения договор, но не всички са представени. 78 машини пък се намират в Областни дирекции на МВР, след като е преценено да се съхрянават там. Притеснително е защо, но и това не се знае.

Това стана ясно от думите на новия говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева. Тя обясни, че тези машини са били изпратени от доставчика до Районните избирателни комисии, но от ЦИК не е имало разрешение за това и така е било разпоредено да се съхраняват в някои ОДМВР в страната.

 

Тепърва ще се провеждат срещи и ще се вземат първите решения, обясни още пред bTV Матева.

 

“Трябва да проведем среща с доставчика, за да разберем какви са проблемите с този договор, защо не е платено. Да съберем информация от “Информационно обслужване” на колко места в чужбина са гласували повече от 300 души и да с установи колко машини са нужни за чужбина. Тези в България са достатъчни”, посочи тя.

 

От Централната избирателна комисия ще направят всичко възможно да има мащабна информационна кампания за машинното гласуване. Обмисля се и демонстрация.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар