НОВИНИ Социологозите ни подведоха за президентската надпревара. Дали и сега не е така?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Социологическите агенции тотално сгрешиха в прогнозите си по време на последната президентска кампания. Тогава всички дружно даваха преднина на Цецка Цачева от ГЕРБ срещу Румен Радев от БСП.

Разликата между двамата дори се даваше да е почти 10%. След това нито една агенция не даде логично обяснение как стана така, че ни заблудиха и Радев “дръпна” пред Цацева с много.

 

В момента според социолозите, с всеки изминал ден подкрепата към ГЕРБ-СДС расте. Без да има значение хаоса в борбата с коронавируса, довел до първото място на България по смъртност на Балканите и в Европа,  и  нестихващите  корупционни скандали, които съпътстват това управление.

 

Излиза, че колкото повече гафове прави властта, колкото повече за тях си плаща българина с живота,  толкова повече се харесва. Не е тайна, че социологическите агенции разчитат на финансови инжекции от управляващите. Някои членове на тези агенции пък са хванати в крачка със закона, но последствия за тях няма. Дали се издължават за прегрешенията с правилни прогнози за изборите, само може да се гадае. Изключително подозрително изглежда, когато говорител на дадена социологическа агенция започне да обяснява по телевизията, че хората няма да излязат да гласуват, защото имало 2 в 1 неблагоприятни събития – пандемия и дъжд.

 

Да се гласува е едно от най-ценните права, които демокрацията дава на човек. И ако всеки се възползва от него, със сигурност мафията ще остане неприятно изненадана. Затова не вярвайте какво се опитват да ви внушат. Разчитайте само на себе си и на своя глас.

.

 

А ето какво се получи:

.

 

Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар