НОВИНИ 44 загубени живота по-късно: Прокуратурата реши да провери пътната маркировка в цялата страна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След трагедията на АМ “Струма” и загиналите 44 души в македонския автобус прокуратурата реши да проверява пътната маркировка в цялата страна. Това намерения на държавното обвинение идва след критиките за качеството на отсечката, в която е станал инцидента и напълно категоричното становище на заместника на Иван Гешев – да, проблем там има. Въпросът е – защо сега?

Неправителствени организации месеци, та дори години наред алармират, че пътищата у нас са некачествени. Нека само си припомним колко сигнала за лошата пътна маркировка са подадени за прясно ремонтираната отсечка от АМ “Тракия” между Чирпан и Стара Загора. Открити бяха дефекти, а изследване с рефлектор показва, че коефициентът за нощна видимост е под допустимото. И прочее.

 

Ето така например още през юли 2019 г. от Института за пътна безопасност сигнализират за десетки проблеми по АМ “Струма”. Някои от тях са за неправилно поставени знаци. Именно такъв може би е объркал шофьора в злощастната нощ. ФрогНюз припомня, че според 8-кратния рали шампион Димитър Илиев също заговори за неправилно поставени и дори липсващи знаци.

 

Прокуратурата обаче е съвестна, оказва се. Затова днес пред медиите обясни, че ще започне да проверява пътищата в цялата страна с експерти от България и чужбина. Ще се привлекат и експерти от неправителствени организации.

 

Въпросът обаче остава. Защо сега? Защо след 44 жертви, 12 от които – деца.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар