Новите виртуални машини на Google стъпват на EPYC процесори

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

T2D, първата инстанция от новото семейство Tau виртуални машини (VMs) на Google Cloud, се базират на 3-то поколение AMD EPYC процесори. Моделът предлага 56% по-висока абсолютна производителност и над 40% по-добро съотношение цена-производителност за мащабни работни задачи, съобщиха от AMD, предава technews.bg.

Инстанциите T2D с процесори EPYC от трето поколение се използват за задачи като уеб сървъри, контейнеризирани микроуслуги, обработка на журнали с данни, Java приложения от голям мащаб и други интензивни работни натоварвания.

Проектирахме 3-тото поколение AMD EPYC процесори, за да отговорим на нарастващото търсене от „облачни“ и корпоративни клиенти за високоефективни, рентабилни решения с оптимална обща цена на притежание (TCO)„, каза президентът и главен изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су и подчерта, че компанията работи в тясно сътрудничество с Google Cloud.

Новите T2D инстанции се предлагат в осем различни предварително дефинирани конфигурации на виртуални машини (VM) – с до 60 vCPU на VM и до 4GB памет на vCPU, което прави тази технология идеална за мащабиране на натоварванията. Те ще станат достъпни за клиентите през 3-тото тримесечие на 2021 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар