Новите социални мрежи | Днес.dir.bg

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Засиленото общуване в дигитална среда е предпоставено от изолацията в глобалната пандемия. Това време катализира различни обществени процеси и ражда нови форми на комуникация. Например, новата социална мрежа Clubhouse. Тя се различава от Facebook, Twitter, Instagram и TikTok с това, че в нея няма снимки, видеа, дори съобщения. Можете да общувате в нея само с глас. За да участвате – трябва да получите покана от човек, който вече е вътре. Веднъж попаднали там – можете да изберете в коя виртуална “стая” да влезете – според вашите интереси. Ако имате късмет, можете да попаднете дори на Опра Уинфри или Илън Мъск.

В новото издание на подкаста “Trendy” Милена Николова-Миленита и Даниел Ненчев спорят за стойността, характеристиките, функциите и “специалните ефекти” на новите социални мрежи.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Като ирония към комерсиалния модел на наличните социални мрежи, Милена измисля и нова, българска социална мрежа – “Богати.Ще”. И отправя предизвикателство към вас, читателите и слушателите. Как трябва да се казва бъдещата българска социална мрежа и за какво да бъде тя?

Участвайте с вашите предложения!

P.S.

В подкаста се споменават и дефилетата на водещата Миленита в печатни издания от близкото минало. Прилагаме документален материал.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар