Новият крал на Обединеното кралство с първа реч пред британските депутати – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Дълбоко съм благодарен за съболезнованията на депутатите, които толкова трогателно обхващат онова, което кралицата значеше за всички нас“. Това заяви крал Чарлз III по време на първото си посещение в британския парламент след смъртта на майка му. Той бе придружаван от съпругата си Камила.

Говорейки пред депутатите, кралят се позовава на „Хенри VIII“ на Шекспир, където Елизабет I е описана като „модел за всички живи принцове“. Преди това той получи съболезнования от ръководителите на Камарата на лордовете и Камарата на общините. Чарлз подчерта, че не може да не чувства тежестта на историята, която го заобикаля в Уестминстърския дворец и му напомня за жизненоважните парламентарни традиции, на които депутатите са се посветили. „Парламентът е живият и дишащ инструмент на нашата демокрация„, подчерта негово величество.


„Спомените от моята скъпа покойна майка са навсякъде – от фонтана на Сребърния юбилей в двора на Новия дворец до слънчевия часовник в двора на Стария дворец, отбелязващ нейния златен юбилей“, сподели кралят.

Речта на Чарлз III приключи с изпълнение на новия химн на Обединеното кралство.

От Уестминстър Чарлз и Камила се отправиха към Единбург, където кралят ще поведе траурната процесия зад ковчега на кралицата от двореца Холирудхаус до катедралата Сейнт Джайлс.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар