Новият МВР шеф с безкомпромисен ход: Разкара от „Национална полиция” любимия чернооченски полицай на Лена Бориславова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дерменджиев уволни главния организатор на ареста на Борисов

Вчера шефът на Главна дирекция „Националната полиция“ Венцислав Кирчев беше сменен. За временно изпълняващ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев назначи Атанас Илков, който досега беше заместник, а преди това беше и шеф на РДВР-Пловдив.

Само ден преди рокадата министър Демерджиев обяви, че няма да има чистка в МВР, но щяло да се сменят хора, с които не се работи добре.

Така сред тези, с „които не се работи добре“, се оказа едно от най-личните ченгета на ГугЛена (Бориславова) – Венцислав Кирчев. Той е роден през 1976 г. в село Черноочене, като и до днес носи комплексите на дълбок провинциалист, коментират негови колеги от полицията в Хасково. Кирчев е завършил в ПУ “П. Хилендарски“ – Пловдив, а в сайта на МВР за него пише, че има над 23 г. професионален стаж в структурите на ведомството. През 1998 г. той започва кариерата си като полицай в „Охранителна полиция“. Последователно е заемал изпълнителски длъжности по направление Икономическа и Криминална полиция в МВР – Хасково.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 7 януари 2022 г. той беше назначен за директор на ГДНП, къде за 6 месеца не свърши нищо запомнящо се.

В същото време обаче „дясната ръка” на Кирчев все още е на работа като зам.-директор на ГДНП. Става дума за Ангел Дулев, който е роден през 1975 година в Димитровград.

Дулев е випускник на Техническия университет в Габрово със специалност „Търговия и маркетинг“. В сайта на МВР за Ангел Дулев пише, че има 20 години професионален стаж в МВР, като започва кариерата си в „Икономическа полиция“ в РУП-Свиленград.

Последователно той заема постовете началник на сектор „Охранителна полиция“ в РУП Димитровград, а после и началник на РУП Димитровград.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 7 януари 2022 г. Дучев е назначен за зам.-директор на ГДНП.

Според нашите източници преди 7 месеца Дулев е бил избран за поста лично от Кирил Петков и Лена Бориславова, но след персонална препоръка от уволнения днес свой шеф Венцислав Кирчев. Двамата минават за изключително близки още от времето когато са били колеги в РПУ – Хасково. Ченгетата били харесани от Киро и Лена, тъй като имали опит като ръководители на “Икономическа полиция” в Хасково и Свиленград, като Дулев дори лично бил уверил Коро и Лена, че само той и Кирчев действително можели да „разчистят” за тях целия граничен регион.

В същото време именно Кирчев и Дучев са двамата основни организатори на комичния арест на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Нека припомним, че последните няколко седмици от управлението на правителството на Петков, чрез своите верни хора във вътрешното министерството, Лена беше взела на ръчно управление МВР, като Бойко Рашков умишлено стоеше настрана.

Източник: BIG5.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар