Новият премиер Кирил Петков: Аз не съм като Бойко Борисов, няма да козирувам на ЕС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков даде да се разбере, че при него България ще бъде наистина пълноправен член на Европейския съюз!

 

Бъдещият премиер Кирил Петков заяви категорично, и то пред чужда медия, че при него външната политика на България няма да е козируване и подмазване на ЕС, както беше при Бойко Борисов. Той има намерението най-после да направи от нашата страна пълноправен партньор на ЕС, за което се говори от много години, но така и не се прави.

 

 

“Склонен съм да мисля, че ЕС купуваше гласа на България, като раздаваше пари, без да следи дали те отиват по предназначение. Така на практика ЕС стимулираше корупцията в България, това беше по времето на Борисов. Свърши обаче този филм, България вече няма да е безмълвна пред Европа.”, заявява Петков пред немското издание “Шпигел”, пише Dw.com.

България при Кирил Петков няма да е слуга на ЕС

Кирил Петков няма да козирува на ЕСБившият служебен министър на икономиката е категоричен, не на него никой не може да му заповядва. Дори най-главният човек от ЕС или НАТО да застане срещу него, той няма да може да го принуди да направи нещо, което не е в интерес на България.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” е на мнение, че трябва да се търси съдебна отговорност от Борисов за всичките кражби, които е извършил през последното десетилетие, но не бива всичко да е насочено само срещу него, защото много от кражбите са били извършени от хората около него.

В интервюто Кирил Петков разкрива още, че една от основните му цели като премиер ще е да свали Иван Гешев от поста на главен прокурор. Това е първата стъпка към убиването на корупцията в България.

Източник: Паралел 42

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар