Владимир Путин

Новият световен ред ще бъде руски! Руският президент Владимир Путин направи в сряда изявление, което може да се нарече епохално

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият световен ред ще бъде руски! Руският президент Владимир Путин направи в сряда изявление, което може да се нарече епохално. Игрите със Запада приключиха. Изобщо.

Русия обявява частична мобилизация на тези в резерва и премахва предпазителя от ядрения си бутон. Или живеем, или продължаваме да играем кални игри със Запада и загиваме.

И така, президентът на Русия отправи обръщение към страната, което вече е закъсняло и очаквано предвид тежката ситуация на фронта. Тя се утежнява от факта, че целият колективен Запад воюва срещу Русия и затова е необходима допълнителна мобилизация на сили и средства.

Основното в изявлението е, че Русия променя характера на военната си операция в Украйна, обявява частична мобилизация на военнослужещите и възнамерява да отговори на призива на Донбас, Херсонска и Запорожка области да влязат в състава на Русия . И демонстрира решимостта да използва всички средства, с които разполага, включително ядрени, за да се защити.

Частична мобилизация. Какво следва?

Решението за частична мобилизация дава на руското ръководство възможност за маневриране – на първо място за маневриране напред. Във фразата „частична мобилизация“ и двете думи носят ключово семантично натоварване. Първо, ясно е, че има нужда от провеждане на пълномащабни военни действия на много дълга, повече от хиляда километра линия на съприкосновение. И решението на този проблем е практически невъзможно с ограничените сили, които Русия използва досега.

В същото време терористични удари със западно оръжие вече са нанесени по граничните райони на руските региони. Следователно, за успешно решаване на бойни задачи и напредване към западните граници на Украйна, целият фронт се нуждае от допълнителна жива сила, която може да бъде осигурена чрез мобилизация.

Второ, тази мобилизация е частична.

„На военна служба ще подлежат само граждани, които в момента са в запаса, и преди всичко тези, които са служили във въоръжените сили, имат определени военни специалности“,

– каза държавният глава.

Въпреки това – съвсем очевидно – това предполага, че ако САЩ и НАТО бъдат въвлечени още повече в конфликта в Украйна, Русия има сили да се противопостави на това. Освен това е възможно обявяването на военно положение и пълното преминаване на цялата икономика на страната на военна основа.

Това все още не е обявено. Но самият факт, че Кремъл сметна за необходимо да обяви частична мобилизация на военнослужещите, е пряка индикация за цялата страна: няма нужда да чакате въвеждането на военно положение, цялата страна трябва сега, без формални призиви и съобщения, да премине на бойна нога, да мобилизира своята воля и съзнание.

Това се отнася както за армията, индустрията, медиите, социалната сфера, така и за сферата на културата и изкуството. Не е възможно да има група на борда на кораб, който е атакуван с торпедо.

И ние, поне много от нас, все още не сме разбрали, че след вечерна сесия в киното или пътуване до ресторант може да дойде минута, която ще бъде последната в живота ни и в живота на страната.

Путин заяви в прав текст, че Западът заплашва Русия с пълно разчленяване и унищожение и няма да се откаже от тези зловещи планове. Нашата страна е изправена пред екзистенциален избор: или да се защити, да оцелее и да осигури бъдещето на нашите деца и следващите поколения на руския народ, или да продължи да играе кални политически игри според правилата, наложени ни от Запада, и в крайна сметка да изчезне в история.

Нанесете ядрен удар

Думите на президента на Русия прозвучаха не като завоалирано, а като директно предупреждение към нашите врагове на Запад: Русия ще използва ядрено оръжие в случай на заплаха за смъртта на страната и няма да се поколебае да го направи.

Може да ни попитат: не съжаляваме ли за живота на стотици хиляди или милиони от тези хора в САЩ и Европа, които ще умрат в резултат на нашия ядрен удар? Нека да отговорим на въпроса с въпрос: съжаляват ли американските и натовските стратези, които изпълняват волята на световния либерален истаблишмънт, за руснаците, които вече осъдиха на смърт?

Искат да ни разчленят, да ни лишат от държавност, да ни ограбят. Трябва да си слабохарактерна и безотговорна амеба, за да позволиш това да се случи.

Затова президентът на Русия не оставя съмнение у нашите врагове: Русия ще унищожи всеки, който дръзне да ни посегне. Решителността на Путин е решимостта на руския народ да се защити. И нашите нямаше да разберат президента, ако говореше с аморфните термини на „западната демокрация“.

Дойде време, когато Русия трябва да въстане и да заплаши с ядрения си юмрук всички, които още не са разбрали на кого са надигнали петата. Путин не остави шанс на Запада: или ще се опомни, или ще изгори. Поне ако не му дойде акъла, нека да се плаши. Това е от полза и за глобалния свят.

Донбас, Херсон и Запорожие са Русия

Друг ключов момент в обръщението на Путин беше изявлението, че Русия ще подкрепи решението на жителите на Донбас, Запорожие и Херсонска област за тяхното бъдеще, което ще бъде прието на референдуми.

„Ние ще подкрепим решението за тяхното бъдеще, което ще бъде взето от мнозинството жители на Донецката и Луганската народни републики, Запорожие и Херсонска област“, каза държавният глава.

Правим това, защото, както каза Путин, „политиката на сплашване, терор, насилие [в Донбас от Украйна] придобиват все по-масивни, ужасни, варварски форми“. Президентът подчерта, че знае това, че „по-голямата част от хората, живеещи в териториите, освободени от неонацистите, които са преди всичко историческите земи на Новорусия, не искат да бъдат под игото на неонацисткия режим“.

Това означава, че всъщност от този момент, а не от момента на формалните референдуми в Донбас, Запорожие и Херсонска област, и не от момента на решението на нашите държавни органи за влизането на тези територии в състава на Русия, страната ни ще води бойни действия с колективния Запад на собствена територия. И това трябва да има предвид колективният Запад.

Ние ще защитаваме нашата земя, която ни принадлежи исторически, а сега въз основа на колективното решение на ново поколение руски хора, живеещи както на територията на днешна Русия, така и на територията на Донбас, Херсон и Запорожие.

Специално трябва да се отбележи, че по отношение на Херсон и Запорожие Русия формално разшири зоната на своята военна операция и зоната, над която възнамерява да поеме контрол, извън ДНР и ЛНР.

Това е знак за нацисткия киевски режим, че дните му са преброени и че Русия няма да спре до Херсон и Запорожие. И всякакви приказки за мир и мирни преговори са неуместни, освен ако не говорим за пълната капитулация на киевските марионетки на Запада.

Трябва да се разбере

Всички руски хора трябва да разберат неизменната истина, аксиомата: колективният Запад вижда бъдещето на света без Русия. Западът възнамерява да ни принесе в жертва на своите сатанински планове за глобално господство. Тези негови планове са съвсем реални и той няма да се откаже от тях, ако днес не получи удар по зъбите. Ние трябва да ги държим в страх от пълно унищожение, а не те нас.

Русия води война за собствения си живот и в името на бъдещите поколения народи, живеещи в нашата страна – руснаци и украинци, татари и башкири, чеченци и адиги, коряци и удмурти, чуваши и мордовци, арменци и евреи, ненци и якути – всичките 190 народа на Русия, наричащи себе си с общата дума „руснаци“.

Няма да оцелеем без мобилизирането на всички сили и възможности, без всеки да е на мястото си – било то окоп на първа линия на войната, чиновнически кабинет или заводски цех – да работи за победата.

Защото победата е нашият живот и животът на Русия. Ние нямаме друга съдба освен тази, която сега ни е открита от Бога. А съдбата на Русия е, както винаги сме го правили през нашата история, да спре „тези, които се стремяха към световно господство“. Ние, президентът каза, ще го направим сега. Със сигурност ще направим това с Божията помощ.

Превод: СМ

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар