Новият смартфон Pixel 6 може да използва разработен от Google чипсет

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Google може да затвори цикъла и подобно на Apple да започне да създава сама не само софтуера и хардуера, но и основните компоненти за устройствата си. Това твърдят от 9to5Google.com, които съобщават, че технологичният гигант разработва собствен чипсет GS101 Whitechapel,  който ще видим още тази година в очаквания смартфон Pixel 6. 

Говори се, че GS101 (GS вероятно идва от Google Silicon) ще бъде ARM-базиран и ще има организирани в три клъстера процесорни ядра + TPU (Tensor Processing Unit) за задачи, свързани с машинно самообучение. Чипсетът може да има и чип за сигурност, подобен на Titan M. 

Източникът посочва, че проектът за собствен чипсет на Google има препратки към платформата Exynos на Samsung, което означава, че корейците може да участват в разработката на GS101 и чиповете на Google може да споделят някои характеристики с Exynos. 

Очаква се тази есен Google да представи два смартфона Pixel, които ще се базират на собствения им чипсет, а не на решение от Qualcomm. Един от тези модели би трябвало да е Pixel 6.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар