Новият топмодел 8K телевизор на Samsung почти напълно е изгубил рамките си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

99% от лицевия панел на този телевизор е зает от самия екран, което е най-голямото съотношение на пазара досега. Това постижение Samsung представя за първи път с днешния анонс на новия си 8K QLED телевизор Q950TS (Q950), наличен в опции с 65″, 75″ и 85″ диагонал. 

Samsung Q950 е топмоделът в новото портфолио телевизори на компанията за 2020 г., като с него се въвежда т.нар. Infinity Screen. Според южнокорейците, когато този екран се гледа от 3 до 4.5 метра разстояние тънките му рамки могат напълно да изчезнат за окото на зрителя.

Рамките все пак съществуват, но са тънки едва 2.3 мм, докато самият телевизор също е много фин – 15 мм. 

Целта на производителя е така да се създаде още по-потапящо изживяване и да се размие границата между телевизионния екран и обкръжаващата го среда. 

2020-Samsung-QLED-8K-Q950 02

Иначе телевизорът се базира на Tizen OS, използва новото поколение на Quantum Processor 8K, който разчита на изкуствен интелект, за да подобри качеството на картината и на звука, а на гърба му има субуфери и говорители на всяка от страните. Технологията Object Tracking Sound+ също си служи с AI-базиран софтуер, за да следи движенията на обектите на екрана и променя посоката на звука успоредно с тях, сздавайки близко до 5.1-канално звучене.

На този етап нямаме информация каква ще бъде цената на този телевизор, но много скоро вероятно ще научим подробности. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар