Новият транспортен министър с внезапна инспекция на жп депата в София и Илиянци – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Недобросъвестно изпълнение на договора за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ и отчетливо забавяне в извършването на основните ремонти е установил при внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци служебният министър на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.
Повод за инспекцията на Алексиев е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. „Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности“, е уточнил министърът. Той е подчертал, че няма да допусне неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете. 
По време на проверката Христо Алексиев е поставил условие към „БДЖ – Пътнически превози“ и изпълнителя „Алстом“ в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът е изискал среща с ръководството на „Алстом“ в сградата на министерството във връзка с установените закъснения по реализирането на проекта.
„Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите“, е казал Алексиев. Той е посочил, че няма да позволи повишение на цените на билетите и ще обсъди това другата седмица с ръководния екип на БДЖ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар