Новият шеф на НСО назначил на ръководен пост своя близка психоложка – в службата вече си имали генерал Пенка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Жесток скандал се вихри в Национална служба за охрана, сигнализираха до медиите работещи там. В центъра на екшъна бил новият шеф Красимир Станчев, който пое охраната след напускането на приятеля от младини на президента Румен Радев – генерал Данчо Дяков.
Другият замесен била психоложката на охранителите – Пенка Евтимова. Според работещите в НСО двамата с новия шеф на службата били в особено близки отношения от няколко години. Затова и малко след като с указ на Румен Радев Станчев поема службата, Пенка се издигнала стремглаво. “Беше назначена за шеф на психолозите директно, като изпревари без конкурс и никакви мотиви други офицери от НСО с по-дълъг стаж и опит, но очевидно без протекции отгоре.
В президенството си имат генерал Деси, ние в НСО си имаме генерал Пенка”, казват служителите и това била новата шега сред държавните охранители. Според сигнала освен типичен пример за конфликт на интереси, по-скандалното в случая било, че Станчев назначил приближената си на новия й пост със задна дата. Рокадата била направена между 15-19-ти октомври, а повишението обаче – от 1-ви октомври. Работещите в НСО съобщават още, че Пенка и Станчев не криели отношенията си и по коридорите вървели хванати за ръце. От скоро дори се говори, че живеят заедно, като не ясно дали новият шеф на НСО се е развел със съпругата си.
Запознати разказват, че Станчев гласял и други рокади, като смятал съвсем скоро да назначи за свои заместници и свои близки приятели. Единят според тях бил добър човек и опитен в работата си, но другият дори нямал шофьорска книжка. Резултатите от изпитите му също били отчайващи, тъй като имал двойки на общата физическа подхотовка, което според работещите в НСО е недопустимо.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар