Новият iPhone може да не поддържа 1 Gbps LTE скорости

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Следващите модели iPhone, очаквани по-късно тази година, може да не поддържат скорости до 1 Gbps в съвременните LTE мрежи, каквито до края на годината ще предлагат всички водещи оператори и в САЩ, съобщава Bloomberg. Причината са съдебните спорове с Qualcomm, чиито модеми Apple използва за смартфоните си. 

В новите модели iPhone се очаква да има модеми от Qualcomm и от Intel. Този на Qualcomm вече поддържа 1 Gbps скорости за сваляне на данни в най-съвременните LTE мрежи, а 1 Gbps решение на Intel все още не е готово и няма да бъде доставено преди премиерата на новите устройства на Apple. 

За да не се чувстват ощетени потребителите, които попаднат на бройки с модем Intel, Apple ще изключи възможността за 1 Gbps скорости и в модемите на Qualcomm. 

Да, Apple би могла просто да разчита изцяло на модемите на Qualcomm, но заради текущите съдебни спорове с чипмейкъра и желанието за отслабване на монопола му – Тим Кук ще търси диверсифициране на доставчиците и ще включи в микса Intel. 

На този фон в САЩ операторите вече са на прага да стартират 1 Gbps скорости в LTE мрежите си, а освен това конкуренцията на iPhone ги поддържа. Включително моделите Galaxy S8, Xperia XZ Premium и HTC U11. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар