Нови версии за трагедията в Черно море

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все още не е събрана достатъчно информация, за да се каже каква точно е причината за разбилия се в Черно море руски Ту-154 в неделя. По-рано беше намерена една от черните кутии на самолета, която ще даде повече информация за параметрите на самолета и за последните разговори. Подобен инцидент обаче може да бъде предизвикан от неукрепен товар от няколко тона или нискокачествено гориво, разредено с вода.

“Аз не изключвам например възможност от възникване на обледенение по крилата – натрупването на лед по крилата. Въпреки че метеорологичната служба твърди, че в момента температурата на самото летище в Сочи е била по-висока от 0 градуса, тоест някъде към 3-4 градуса, при изкачване на височина и особено при полет, с увеличаване на скоростта пада температурата на обтичащия въздух и ако влажността е достатъчно висока, а никой не дава информация за този параметър на атмосферата до този момент, може да се образува обледенение по крилата на самолета, което да доведе до рязко влошаване на аеродинамичните му характеристики”, обясни преподавателят по “Безопасност на полетите” в Техническия университет гл. ас. Марин Петров пред БНР. 

Руският самолет е имал капацитет да превозва почти два пъти повече пътници, но пилотът е поискал по-голяма отсечка за засилка преди излитане. Това според експерта означава, че машината е била натоварена. Не е изключено също и двигателите да са отказали.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар