Нови възможности за бизнес в Русия

Бизнес, България, Икономика, Русия, Финанси
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Георги Минчев, председател на Българо-руската търговско промишлена палата. Снимка БГНЕС

Инвестиционните възможности и бизнес-климатът в България и Русия ще бъдат основна тема на предстоящия Българо-руски инвестиционен форум, който ще се проведе на 19  и 20  октомври в София. Форумът се организира от Българо-руската търговско промишлена палата, съвместно с търговско-промишлените палати на България и Руската федерация.

По последни данни на Националния статистически институт, общият стокообмен между България и Русия се е увеличил с 38% през първото полугодие на 2017 г. Българският износ бележи ръст от 78%, а вносът от Руската федерация се е увеличил с 32%, в сравнение със същия период на 2016 година.

„Целта на форума е да осигурим платформа за установяване на контакти между заинтересованите руски и български компании“, заяви Георги Минчев, председател на БРТПП. „В работата си винаги сме се стремили да съдействаме за разширяване на чуждестранните и българските инвестиции в страната“, допълни г-н Минчев.

Във форума ще вземат участие представители на Международната банка за икономическо сътрудничество, представители на руски компании от химическата, фармацевтична, машиностроителна, хранителна, парфюмерийна и инструментална промишленост,  дървообработване, архитектура и строителство, туризъм и много др., както и Българската търговско-промишлена палата, Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Търговско-промишлените палати на областите Тамбовска и Обнинска и правителството на Калининградска област.  Форумът все още е открит за заинтересовани участници от българска страна.

В рамките на форума ще се проведе специален семинар за българските фирми на тема „Нов Митнически кодекс на Евразийския икономически съюз – нови условия за работа в сферата на външноикономическата дейност“, за да бъдат запознати измененията в митническото законодателство на страните от Евразийския икономически съюз, които влизат в сила от 1 януари 2018 г. Сред промени, които ще бъдат представени са прилагането на митническите процедури, деклариране на стоки и митнически операции, заплащане на митнически такси, регламентация на прилагането на специални, антидъмпингови и компенсационни мита и др.

Общият стокообмен между Република България и Руската федерация от началото на 2017г. надхвърля 2,5 млрд. щатски долара./БГНЕС


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар