Нови групи бежанци напускат Донбас – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нови групи бежанци започнаха да бягат от Донбас. В по-големите градове, до които се приближават бойните действия, организират евакуация. Хората изоставят домовете си и бягат заради предстоящите разрушения, предава НОВА.

Под непрестанния вой на сирени за опасност от бомбардировка, жители на Славянск бягат от града. Руската армия вече е съвсем близо и животът на населението е в опасност. Градът, както и съседният Краматорск, са основни цели за окупационната армия. Както се видя в Мариупол, Изюм, Северодонецк и десетки други населени места – това означава пълна разруха от оръдеен огън, бомбардировки и ракетни обстрели.На фронта бойните действия вървят в същата насока, както през последната седмица. Руснаците напредват по-уверено, след като пробиха украинската защита край град Попасна. Президентът Володимир Зеленски отново нарече ситуацията много тежка, но се опита да изпрати на армията и окуражително послание.


„Ситуацията е изключително тежка. Но нашата отбрана се държи. Изключително благодарен съм на всеки от тях. Всеки ден работим, за да подсилим отбраната. Всеки ден се приближава моментът, в който нашата армия ще задмине окупаторите – технологично и по огнева мощ”, подчертава украинският държавен глава.

На този фон в Русия вдигнаха възрастовото ограничение за доброволци за войната. Досега се търсеха хора между 18 и 40 години. Вече може да се записват и по-възрастни. Западни разузнавания коментират, че заедно с неща, като изпращането на остарелите танкове Т-62 на фронта, тези ходове на Кремъл издават проблеми с намирането на хора и техника за продължаващата война.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар