Нови 16 са заразени с коронавирус, Стара Загора също на картата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За днес има общо 17 положителни проби на доказани случаи на хора с коронавирус – 1 бе съобщен сутринта, а 16 – след обед.

Това обяви на следобедния брифинг проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Кризисния щаб.

Включват се нови градове, където се разпространява вирусът, двама случая в Стара Загора. От новите заразени няма хора в тежко критичо състояние.

Във ВМА има цяло семейство с коронавирус – майката с пневмония, мъжът, децата и сестрата на жената са с леки симптоми.

Така случаите на коронавирус стават 218.

По думите на ген. Мутафчийски общата тенденция е за покачване на случаите. „Засега няма тенденция на намаляване, при толкова малко случаи няма как да се говори за общ тренд по принцип“, коментира той.

Ген. Мутафчийски изясни и какви са основните симптоми. „При повечето пациенти с коронавирус има сухота в устата, все едно имат чуждо тяло в гърлото си – от това се оплакват доста пациенти. Но като цяло симптомите са висока температура, посинели устни, което е заради дихателна недостатъчност.“

Щабът е провел консултации и със здравния министър, и с премиера за обособяването във всяка болница на отделение за коронавирус инфектирани и обособяване на интензивни легла, което е главният проблем при тежко заразените, които изискват кислородотерапия и интензивно лечение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар