Новогодишен подарък за Бойко: Нов самолет… Кабинетът гласува 55 млн. за лична машина на премиера

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
55 000 000 лева ще бъдат отделени за нов правителствен самолет.

Решението е от днешното Новогодишно правителствено заседание, на което Министерски съвет е одобрил доклада на министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията във връзка с доставката на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение по чл. 646, ал. 2 от Закона за гражданското въздухоплаване.

Преди 6 години Авиоотряд 28 премина на разпореждане от Министерски съвет към Министерство на транспорта.
Одобрен е и проект на договор като основа за водене на преговори за доставката от страна на Авиоотгряд 28. В рамките на същия бюджет ще се изисква и изграждане на хангар за самолета и техническо обслужване.

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г.

Припомняме, решение да се закупи нов официален държавен самолет бе взето след като на 15 ноември 2019 г. малкият правителствен самолет “Фалкон” имаше технически проблеми, докато на борда са били премиерът Бойко Борисов и делегацията, с която той бе в Солун. Навигационната система на самолета, който е вече 20-годишен, е изключила при захода за кацане към летище “София” и пилотите приземиха самолета на ръчен режим.

Техническите проблеми започнаха след 2010 г. През 2014 г. пукна гума при кацане, а през 2015 г. не се прибра носовият колесник.
Припомняме, за Нова Година, правителството отдели с много мъка, 40 млн. лв. за добавки на пенсионерите. Сега – с лекота – 55 милиона за личен самолет на Вожда…
източник: https://fatal-mediabg.blogspot.com/2019/12/55_27.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Новогодишен подарък за Бойко: Нов самолет… Кабинетът гласува 55 млн. за лична машина на премиера

Вашият коментар