Новото тв дистанционно на Samsung се зарежда от радиовълни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung представи днес новите си телевизори по случай изложението CES 2022, което започва в Лас Вегас, а заедно с тях видяхме и новото им дистанционно. Южнокорейците обявиха, че дистанционното ще може да се зарежда по безжичен път от разстояние чрез радиовълните в помещението. 

Компанията вече се пусна по еко-вълната с предходното си дистанционно Eco Remote за телевизорите си от 2021 г., което има соларен панел за зареждане от светлината в помещението и от външен източник (слънцето). Следващата крачка добавя възможност за черпене на енергия по безжичен път от радиовълните на рутери. 

Подобна възможност е подходяща за устройства, които не изискват много енергия, за да работят, така че дистанционното за телевизора е отличен пример. 

Запазва се възможността за зареждане чрез соларния панел на гърба на дистанционното, както и най-бързият вариант – USB C портът.

Samsung добавя тази година и бяла версия на това дистанционно, която е насочена основно към телевизорите им от лайфстайл серията – The Frame, The Serif и The Sero. 

Припомням ви, че целта на всичко това е Samsung да спести тонове батерии ААА, като компанията беше изчислила, че в рамките на 7 години ще спести 99 милиона батерии.

CES-2022-New-TV-lineup main6

Samsung обяви и че новите поколения на техните лайфстайл телевизори ще се предлагат с матов екран. Т.нар. Matte Display ще осигурява по-реалистичен вид, особено при имитиращия картини The Frame, като намалява отблясъците и отраженията върху панела. Матовият дисплей ще се предлага и от трите модела, а при The Serif има нова опция с 65″ диагонал и матов завършек и на тялото, а въртящият се The Sero идва с нов вертикален Multi View режим.

MICRO-LED 2

На изложението Samsung показва и новите си Neo QLED телевизори, както и новите си премиум модели от серията Micro LED, налични в размери 110″, 101″ и 89″. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар