Новоучредената партия

Новоучредената партия „Изправи се България“ поиска нов социален договор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новоучредената партия „Изправи се България“ поиска нов социален договор и започва подписка за подкрепа на гражданите в кризата. Партията бе учредена днес. За лидер беше избрана Мая Манолова.

Мая Манолова учредява партията си и тръгва на шествие

„Изчакахме 130 дни, дадохме толеранс и видяхме посоката. Стига толкова с подмяната“, каза тя пред делегатите. Манолова обяви, че „Изправи се България“ е социалната партия, самотните майки, хората с увреждания. на обикновените хора и ще се бори за пенсионерите, работещите, дребните земеделски производители.По думите й формацията няма да е като останалите политически сили, защото, вместо партийни организации, стъпва на инициативни комитети и протестни групи, които се борят за различни каузи.


„Заемам се с трудовата реформа в държавата. Трябва ни нов социален договор. Българите са работещи бедни. Докарани до бедност, въпреки труда си“, обяви Манолова пред делегатите, се посочва в съобщението. И обясни, че новият социален договор означава стремглаво увеличаване на минималната работна заплата, но с не по-малко от ръста на цените на малката потребителска кошница; въвеждане на почасово заплащане на труда; поетапно въвеждане на четиридневна работна седмица; регламентиране на работата от вкъщи.


Снимка: БТА

Партията поставя за свой приоритет също борбата с корупцията, както и опазването на зелена България.

След учредяването си и по случай Деня на труда, „Изправи се България“ организира шествие до „триъгълника на властта“, откъдето обяви подписка с искане за подкрепа на домакинствата в кризата. Исканията включват нула процента ДДС върху битовите сметки и стоките от малката потребителска кошница и намаляване на ДДС върху лекарствата; необлагаем минимален доход, равен на минималната работна заплата; таван на цените на основни хранителни продукти; дотиране на първите 60 л. гориво за домакинства с доходи под 2500 лв. на месец и преизчисляване на пенсиите на база средномесечен осигурителен доход за предходната година.


Снимка: БТА

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар