Ново БЕЗЧИНСТВО! Крадци пребиха възрастни хора заради дърва за огрев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В сливенското село Шивачево крадци нанесоха побой на възрастно семейство, опитало се да защити собствеността си – купчина дърва за огрев.

Жертвите са спасени от съседи, които се обадили на спешния телефон 112 и полицията, но мъжът – Михал Дуков, е бил с опасност за живота, има седем шева на главата, счупена ръка, множество синини.

Съпругата му е била удряна в главата, съобщи Би Ти Ви.

Инцидентът е от нощта на 20 срещу 21 октомври и оттогава цялото село е настръхнало. Михал Дуков разказа, че малко след полунощ чул кучето си да лае, затова излязъл и погледнал през вратата. Видял двама мъже да товарят дървата му в каруца.

Дуков е ловец и има оръжие, но решил да не го взема, защото това води до последствия. Излязъл срещу крадците сам с тояга, а те започнали да хвърлят по него дървета от каруцата.

Първоначално мъжете избягали, а Дуков спрял коня им. Те обаче се върнали и му нанесли побой с 10-килогарамова част от пералня. Според съпругата му боят е продължил около 20 минути. Тя се събудила от виковете и също се намесила. Тогава била нападната от единия крадец. Събудили се и съседите, които извикали полицията и Спешна помощ.

Хората са възмутени от полицията, която обяснила, че пострадалият трябвало да потърси тях, вместо да се намесва. Те дошли половин час след обаждането, посочиха съседи на жертвите.

Крадците са задържани, първоначално за 24 часа, а впоследствие – за 72. Те са на 18 и 25 години, като вторият вече е лежал четири пъти в затвора. Днес от прокуратурата ще поискат постоянна мярка „задържане под стража“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар