Ново зверство! Роми на 13 и 14 години пребиха пенсионер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем В.Г., на 14 г., за това, че в съучастие с наказателно неотговорно лице – 13-годишно момче, и като непълнолетен, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Д.М., на 61 г. – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6, вр. чл. 115, вр. чл. 63 ал.1 т. 1 и т.2, вр. чл. 20 ал.2 от Наказателния кодекс.
На 24 ноември 2019 г., в с. Александрово, общ. Хасково, след възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа, обвиняемият и наказателно неотговорното лице – 13 годишно момче, нанесли побой над пострадалия, вследствие на което на Д.М. били причинени телесни увреждания несъвместими с живота. След констатиране на смъртта на Д.М., по случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от следовател.
В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначена е и съдебномедицинска експертиза. В.Г. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем, спрямо него е постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия В.Г., пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар