Ново напрежение сред управляващото мнозинство – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ново напрежение сред управляващото мнозинство

Стоп кадър/бТВ

Ново напрежение сред управляващото мнозинство, след като председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обвини министъра на регионалното развитие Андрей Цеков в нарушение на Изборния кодекс.От регионалното министерство отговориха, че след местния вот ще инициират дебат за пропуски в изборното законодателство.


Десислава Атанасова твърди, че министърът на регионалното развитие Андрей Цеков е изпратил писмо до всички кметове в страната с указания как да тълкуват разпоредбите в закона, които забраняват гласуването на избиратели без 6-месечна уседналост преди вота по постоянен или по настоящ адрес.

Във “Фейсбук” страницата си Атанасова е публикувала и снимка на писмото.

Според нея причината за това писмо е, че на първия тур на местните избори в неделя финансовият министър Асен Василев не успя да гласува в родния си град Хасково, тъй като се оказа, че е заличен от избирателните списъци, защото адресната му регистрация е в чужбина. Според нея Василев е нарушил Закона за гражданската регистрация, тъй като не е изпълнил задължението си да уведоми общинската администрация при промяна на адресната си регистрация в 30-дневеен срок.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар