Ново обвинение срещу директора на Трето районно в Пловдив – скрил записите от катастрофата с 3 жертви навръх Великден – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Началникът на Трето районно управление в Пловдив Самуил Хаджиев се сдоби с нови обвинение от Окръжна прокуратура.Той е обвинен, че е осуетил “наказателно преследване” след мелето на Околовръстния път, при което загинаха трима души.

Самуил Хаджиев е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 10 май в Пловдив, като полицейски орган – началник на 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив, е спомогнал на Иво Даскалов по прякор Лудия, , извършил престъпление по чл. 343 ал.3 предл. 5 буква “Б”, предл. 1 вр. ал. 1 буква “В” вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс /причиняване на пътнотранспортно произшествие/, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване. Хаджиев е разпоредил на полицейски служител от сектор “Криминална полиция” към 3 РУ – Пловдив, да изземе електронен носител – флаш памет и му предаде всички видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон, намиращи се на Околовръстния път Пловдив, с пряк изглед към околовръстното шосе, за период от половин час, след 22 часа на 2 май 2021 г., като след това е взел и укрил флаш паметта с видеозаписите и същите не се били приобщени към образуваното досъдебно производство – престъпление по чл. 294 ал. 4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Хаджиев е с взета мярка за неотклонение “задържане под стража”, наложена от Окръжен съд – Пловдив по други повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура – Пловдив.  

Днес след 10:00 часа ще се гледат отново мерките за неотклонение спрямо Хаджиев, дясната му ръка – полицаят-ултрас и мутра Атанас Качаков, както и две лица от ъндърграунда – Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар