Ново политическо обединение в дясно – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ново политическо обединение в дясно

Демократична България – Обединение

Днес, на официална пресконференция в София, бе обявено учредяването на “Демократична България – Обединение” (ДБО), в което влизат партиите ПП “Движение Да България”, ПП “Демократи за силна България” и ПП “Зелените”, както и експерти от ПП “ДЕОС”. Събитието бе открито от лидерите на трите парти, които се обърнаха към аудиторията да споделят каква е основата на новото обединение, целите които то си е поставило и посоката, в която ще се развива занапред.

Христо Иванов, председател на ПП “Движение Да България” сподели, че “Със съзнание за уроците, които трябва да извлечем, заставаме днес заедно, за да спечелим войната за идеите, да заразим хората с най-силния вирус – идеята за по-добра бъдеще.” Той допълни, че “Новата политическа сила започва да дава управленски алтернативи. Събираме се, за да се възползваме умно от възможностите на четвъртата технологична революция и да избегнем рисковете, свързани с нея. За да укрепим държавността си така че да имаме институции, гарантиращи правов ред, справедливост и сигурност. Нарекохме се просто Демократична България като това, което ни събира – мечтата за една свободна и развита България, която всички знаем че заслужаваме и можем да имаме!”

Атанас Атанасов, председател на ПП “Демократи за силна България” сподели, че “Какво означава “Демократична България” – българска парламентарна република с работещи институции. Днес в така наречените “български институции’’ няма нито един човек, който да защити нашия европейски избор, затова на първо място създаваме политическа алтернатива, която да не допусне изваждането на България от ЕС и НАТО. Защото управляващите за пореден път доказват, че много обичат европейските пари, но не обичат европейските правила. Борисов най-после успя, в този си мандат, да събере в една коалиция така наречените ” патриоти’’ и политическия представител на турското малцинство. Днес заедно управляват двата политически “антипода създаде” ни от ДС. 10 години ни управляват хора, които претендират да са най-добрите експерти в областта на сигурността – Борисов и Цветанов, а българските граждани не се чувстват сигурни нито в дома си, нито на улицата, нито на работните си места. Системата за сигурност е тежко демотивирана и основно се занимава да прикрива престъпленията на управляващите, вместо да ги разкрива. ГЕРБ и БСП не са политически противници, те са двете страни на една монета и взаимно се подпомагат за надъхване и заблуждаване на електоратите си.”

Владислав Панев, съпредседател на ПП “Зелените” каза, “България, като част от свободния свят, има огромен потенциал да просперира през следващите десетилетия. За целта е нужно да разширяваме контактите си с останалите, вместо да строим огради, да стимулираме всеки гражданин, независимо от пол, етнос или религия, да осъществи мечтите си в страната, а не чрез емиграция. Защото просперитета и добруването ни няма да дойдат през еврофондове или политици, които са се вкопчили в тях като пиявици. А през разхлабването на хватката на икономическия живот от схемите на властта и даването на възможност на предприемчивите да създадат блага за себе си и за околните.”

На събитието бяха представени и говорителите на Управленската алтернатива, като някои от тях споделиха в детайли какво планират да развиват в техния ресор. Един от тях, Мартин Димитров, който ще отговаря за ресор икономика и енергийна независимост, сподели, че “България пропусна и не се възползва пълноценно от първите 10 години на членство в ЕС и сега въпросът е да не пропусне и следващите 10 г. За този период Румъния постигна два пъти повече икономическо развитие спрямо България. За този период Балтийските страни постигнаха близки до европейските доходи за своите граждани.”

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар