Промяната

НОВО 20: Киро и Асен ни обричат на студ – ангажиментът да намалим въглеродния диоксид удря и газовите централи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все по-зловещи измерения придобива поетият пред ЕК от предното правителство на Четворната коалиция ангажимент до 2026 България да намали емисиите въглероден диоксид с 40%. Оказва се, че тези подписани условия ще ударят не само въглищните централи, но и предприятията, които са на природен газ. Според експерти това се крие зад мъгливата формулировка за „общо редуциране на обема въглероден диоксид“, която напоследък гордо вее по всички възможни телевизии човек ,който явно не е учил химия и пет минути, но се води за „топекологог“ – бившият министър на околната среда Борислав Сандов.

Не ясно сред харвардските учени дали пък някой не е обяснил на Кирчо, Асен или на Сандокана на енергетиката Сандов, че въглеродният диоксид е не просто „пушеко от комино на ТЕЦ-о“, а основен химически елемент, един от фундаментите на живота на планетата Земя и се отделя от всяко живо същество, включително и от Борето Сандов. Въглеродният диоксид се състои от един атом въглерод и два атома кислород и участва в метаболизма на всичко живо – от организма на някой висш еколог, до някой охлюв или някое блатно кокиче. Това се учи някъде в началните класове по химия и биология.

Освен това въглеродният диоксид се отделя и при всички горивни или окислителни процеси и при всяка индустриална дейност. Централите на природен газ също отделят големи количества C02. Как ще постигнем бленуваната пълна въглеродна неутралност? Като спрем цялата енергетика, целия транспорт, цялото строителство,  унищожим кравите (и те горките бълват метан и диоксид) и всъщност спрем да правим и деца, защото и те имат въглероден отпечатък. Няма ли кой да каже баста на този екофашизъм?

Между другото как пък никой не се сети да каже на тази пуста Европа, че бедна България отдавна е изпълнила своите ангажименти към континенталния и световния климат да не „изпуска“ парникови газове, защо просто огромната индустрия от соц-а беше бастисана и нарязана. Ние платихме това поведение с бедността на народа си и с превръщането ни в територия, която да произвежда обслужващ персонал.

Ние сами намалихме въглеродните емисии между 1990 и 2000 по драстичен начин още преди и да помиришем ЕС. Колко завода бяха унищожени у нас и колко в Германия? Май у нас повечко. Колко нови фабрики бяха построени у нас и колко в Западна Европа? Май там повечко.

Общата формулировка за поредното намаляване на емисиите, постигната по „невероятен“ начин от предното правителство, всъщност ще удари не само въглищата, но може да постави под въпрос и цялата енергетика и икономика въобще.

Всякакви небивалици, че имало технологии, които да го улавят, са просто фантасмагории. Технологии има, но те не работят никъде по света. Никъде от САЩ ,през Китай, до Япония и Южна Корея. Нещо повече, доказа се, че в процеса на „улавяне“ на въглеродния диоксид се отделя още повече въглероден диоксид. Омагьосан кръг и „омагьосани“ от грантове хора, които обричат страната ни на мизерия.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар