НОВ КУМГЕЙТ! Мъжът на Десислава Атанасова прибра още 221 хиляди лева от община Враца

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще строи защитено жилище във врачанския квартал „Река лева“ и Центъра за настаняване в квартал „Дъбника“

Нови 221 бона прибра съпругът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова – Красимир.

Парите потичат към семейството след странни анекси към договорите за изграждане на защитено жилище във врачанския квартал „Река лева“ и Центъра за настаняване в квартал „Дъбника“, подписани през есента на 2012 г. от Атанасов и Община Враца.

Те са за 1 млн. лв., а русенският консорциум „ГБСД-09″, където фирмата на Красимир Атанасов „Декра Строй“ ЕООД държи 90% от капитала“, трябва да изгради сградите до ключ.

Тогава Атанасова, определила себе си като „тежката на артилерия“ на ГЕРБ, заяви че съпругът и е спечелил поръчката без нейната намеса.

Това беше втората му милионна поръчка след ремонт на психодиспансера, откъдето Тежката артилерия полетя, та кацна в Народното събрание.

От Община Враца обясниха, че месеци след старта на строителните работи, Красимир Атанасов е поискал отпускането на още пари, тъй като изведнъж се появили „допълнителни“ работи.

Според документите в Агенцията за обществени поръчки става дума за липсата на канализация, водопровод и ел. инсталация.

Куриозното в случая е, че комисията от местната власт приема двата обекта, без да забележи, че лисват нужните за всеки дом вода, ток и канализация. Кметът на Община Враца отказа до отговори на въпросите. Вместо него, ръководителката на обекта Розалина Георгиева обясни, че 95 % от стойността на двата обекта вече е платена на Красимир Атанасов. Едва след това, общинарите във Враца изчисляват, че отстраняването на „пропуските“ на депутатския съпруг ще струва облизо 240 000 лева с ДДС.

Първоначално се прави опит да бъде сключен договор с „ГБСД-09“, без провеждането на търг. Решението обаче моментално е отменено от Агенцията за обществени поръчки. Тогава се прилага стандартната за корупционните афери врътка „договаряне без обявление“. Изпратена е покана само до фирмата на министерския съпруг и очаквано той е одобрен за изпълнител за „пропуските“, за които са му платени 1 млн. лв. „ГБСД-09″ на Красимир Атанасов безпроблемно сключва още два договора за довършването на сградите. Цените са съответно 220 940 лв. с ДДС.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар