Нов опит да минат промените в Изборния кодекс в НС (ОБНОВЕНА) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентът с нов опит да приеме промените в Изборния кодекс. Това се случва на извънредно заседание, на което ще се гледа гласуването единствено с машини и назначаване на нова Централна избирателна комисия.

Днес народните представители успяха да се съберат и да открият заседанието, което започна с кворум от 175 народни представители и с единодушно приета програма на Председателския съвет. Вчера от ГЕРБ, БСП и ДПС не подкрепиха предложения от председателя на парламента Ива Митева дневен ред за работата на Народното събрание. Той беше отхвърлен с гласовете на депутатите от трите формации, като повечето от тях – 123-ма се въздържаха, а шестима от партията на Борисов гласуваха “против”. 

 

 

Така новите формации “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!” останаха малцинство в пленарната зала. Дневният ред на проваленото заседание включваше обсъждане на първо четене на промени в Закона за политическите партии, свързани с намаляването на държавната субсидия на партиите и второто четене на промените в Изборния кодекс.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар