Нов опит за примирие в Алепо

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Примирието в размирния сирийски град Алепо все още е под въпрос. Все пак е постигнато ново споразумение за евакуацията на опозиционни бунтовници, съобщиха високопоставени източници от сирийската армия. В първия конвой ще влязат хора, които имат нужда от медицинска помощ.

Според различни източници към настоящия момент цивилните и бунтовниците все още не са били изведени от Източно Алепо. Започнала е подготовка за операцията, при която бунтовниците ще бъдат евакуирани към Хан Туман, югозападно от града. Това ще се случи с 20 автобуса и десет линейки по специален коридор към Идлиб.

Припомняме, че цивилните, блокирани в града, трябваше да го напуснат още в сряда. Тогава обаче сраженията отново бяха подновени и това така и не се случи.

Бунтовниците от своя страна съобщават, че първият конвой с напускащи Алепо цивилни, много от които ранени, ще потегли рано сутринта в четвъртък.

“Първата група ранени цивилни, техни роднини и други цивилни семейства, се подготвя”, заяви Ахмад ал Дбис, ръководител на екип от лекари и други доброволци, които координират евакуацията на ранени.

По думите му хора вече са започнали да се качват на автобусите на сборния пункт в квартал Ал Амирия. Той каза още, че се очаква там да дойдат около 200 човека, които да бъдат откарани с три автобуса до пункт на границата на контролираните от бунтовниците територии.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар