Нов подвариант на Ковид накара гърците доброволно да сложат маски – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нов вариант на Covid-19 беше засечен в Гърция. Здравното министерство там констатира рязко покачване на хоспитализираните пациенти. На този фон гърците все по-често пътуват и пазаруват с предпазни маски, предаде кореспондентът на БНР от Атина. 

В рамките на седмица има рязко увеличение на хоспитализирани пациенти с Covid-19, които достигнаха 733 души. От тях 25 души са в тежко състояние, съобщават от здравното министерство.  Смъртните случаи за тази седмица са 39.Статистиката показва, че заболелите са с различни варианти на Covid-19. При пет от случаите е потвърдено, че са носители на новия вариант “Пирола”.


Според медиците в Гърция “Пирола” има над 30 подвида и не е известно за сега какви са последствията върху човешкия организъм.  Председателят на лекарския съюз в Атина Матина Пагони предупреди, че хората трябва да са внимателни, защото заразяването става много лесно предимно при събиране на много хора в затворени пространства. След предупреждението на здравните власти гърците отново пътуват с предпазни маски без това да е задължително.  Новият вариант на Омикрон – “Пирола”, тръгна от Израел. Засякоха го и във Великобритания, и във Франция.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар