Протест в подкрепа на Иванчева в София, адвокатът ѝ Хаджигенов също поиска помилване

Нов протест в защита на Иванчева и Петрова пред Съдебната палата в столицата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протест пред Съдебната палата в защита на бившия кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова започна тази вечер, съобщи БНР.

Това е вторият за тази седмица протест срещу окончателното решение на Върховния касационен съд за затварянето на Иванчева и Петрова. Двете бяха обвинени в получаване на подкуп от строителен предприемач и публично задържани в центъра на София.На мястото има полицейска охрана.


В началния час на протеста (17.00 ч.) дойдоха едва няколко души, убедени, че двете жени са невинни. Присъстващите са категорични, че двете са се противопоставяли на бизнес интереси в квартала, а строежите в “Младост” са започнали веднага след ареста им.

Очакват се повече участници, съобщава БНР. Идеята на организаторите е да се събере подписка в подкрепа на двете жени, за бъде сезирана президентската институция, която да помилва Петрова и Иванчева.

Преди това стана известно, че Комисията по помилване ще разгледа документите по казуса. Протестът е съгласуван с институциите.

Десислава Иванчева бе осъдена на шест години затвор, 12 000 лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 000 глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, 8 000 лева глоба и без право да заема длъжност за срок от шест години.

От окончателната присъда на тримата ще бъде приспаднато времето в ареста и времето под домашен арест – около три години.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар