Нов протест и блокада на ключов булевард от медиците в “Пирогов”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лекарите от “Пирогов” за пореден ден излязоха на протест пред сградата на най-голямата спешна болница у нас и блокираха за 15-20 минути кръстовището на ключовия бул. “Цар Борис Трети” и “Пенчо Славейков”.

Медиците искат оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и шефа на Националната здравоноосигурителна каса Петко Салчев, както и връщането на директорския пост на проф. Асен Балтов. Протестиращите настояват държавата да изработи правила за пътеки за постковид лечение, защото при сегашната ситуация лекарите имат два варианта – или да отказват лечение на пациентите си или да нарушават правилата на НЗОК. 

На въпрос дали последното им искане е свързано с неяснотите лежал ли е служебният министър в болницата по клинична пътека след ковид усложнение, началникът на ковид отделението д-р Камен Данов отговори:

“Това решение го взехме, защото пациентите имат нужда. Дали е лежал, или не е лежал, просто нивото там стана вече толкова махленско, на ниво кръчма или нещо такова. Всички колеги са безумно обидени”.

По думите му това е атака срещу цялото съсловие и срещу “Пирогов”.

Проф. Балтов бе освободен на 14 юли, след като от МЗ съобщиха, че при проверка в “Пирогов” са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лева.

По думите на лекари най-обидното е, че в рамките на по-малко от два месеца всички работещи от герои изведнъж са се превърнали в мошеници, които източват НЗОК. Медиците заявиха, че протестите ще продължат, докато не бъдат изпълнени исканията им и не бъде изчистено името на “Пирогов”. Те се заканиха протеста им да се премести и пред други сгради на институции у нас.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар