Нов ръст на петрола на световните пазари

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цените на петрола се повишиха рано днес, продължавайки възходящото си движение от предишните две сесии поради признаци за силно икономическо възстановяване в Китай, най-големият вносител на петрол в света, въпреки че печалбите бяха ограничени от нарастването на запасите от суров петрол в САЩ и опасенията относно общото глобално търсене, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 12 цента или 0,1 на сто до 84,43 долара за барел.Цената на американския лек суров петрол се повиши с 9 цента или 0,1 на сто, до 77,78 долара за барел.


И двата сорта отбелязаха ръст с около 1 на сто през предходната сесия, след като данните показаха, че производствената активност в Китай през февруари е нараснала с най-бързия темп от повече от десетилетие, добавяйки доказателства за икономическо възстановяване на втората по големина икономика в света след премахването на строгите ограничения заради коронавируса.

Въпреки това, десета поредна седмица на нарастване на запасите от суров петрол в САЩ ограничи ръста на пазара.

В сряда бе съобщено, че те са се повишили с 1,2 милиона барела през седмицата, приключваща на 24 февруари, до 480,2 милиона барела, което е най-високото им ниво от май 2021 г., съобщи Администрацията за енергийна информация(EIA).

Анкетирани от Ройтерс анализатори очакваха покачване с 500 000 барела, предава БТА.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар