Нов скандал! С каква инструкция пребиха протеста? С незаконна!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С поднормативни актове не може да се суспендира Закон.
С Инструкция не може да се променя Закон.
Става дума за ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ, издадена от Министерството на вътрешните работи.

На тази основа частни мутри бяха в състава на НСО и пазеха Доган и Пеевски, на тази основа частни мутри не само участват, но дори ръководят дейността на МВР при протести, на тази основа частниците-биячи от „Делта гард“ охраняват правителственото отделение на болница „Лозенец“ и т.н., и т.н., и т.н.
И на тази основа биячески фирми с криминални подвизи печелят чрез МВР от държавния бюджет по над 20 млн. годишно. А общо от бюджета му заедно с др. охранителни частни дружества – над 100 млн.

Според Инструкцията излиза, че те имат всички възможни права на полицейски органи – вкл. и да решат дали да те застрелят – без угризения, както пишеше върху една от значките на тези биячи.

(цитат:)
Чл. 9. (1) Общото ръководство на силите и средствата, участващи в дейността по осигуряване на обществения ред при провеждане на мероприятия, се осъществява от директора на ОДМВР, на чиято територия се провежда мероприятието или е възникнало групово нарушаване на обществения ред.
(2) В зависимост от обстановката общото ръководство, координация и контрол може да се осъществяват от полицейски орган, на когото са делегирани правомощия за това, по определения в МВР ред.

_______________________
Ипон – Делта Гард не е полицейски орган, но осъществява ръководство (снимки) върху основата на „прочита“ от държавниците ни на чл. 9, ал. 2
Крещящо погазване е и чл. 10.
Вижте го!
_______________________.

(цитат:)
(2) За координиране на действията на всички участници в операцията и подпомагане дейността на ръководителя на операцията се формира Временен оперативен щаб (ВОЩ).
(3) В състава на ВОЩ се включват ръководители на всички участващи в операцията структури на МВР, а при необходимост и представители на други ведомства, органи и организации, ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, които могат да допринесат за успешното изпълнение на задачите.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Взети са мерки и за журналистите като мен да не си пъхат носа там, където ще стане скандал
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
цитат
Чл. 28. (1) При възстановяване на обществения ред представителите на средствата за масово осведомяване се допускат до най-външната обозначена зона за сигурност.

И т.н., и т.н., и т.н. През 2015 г. с подписа на Румана Бъчварова, бивш шеф на кабинета на Бойко Борисов, бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи тази инструкция е „осъвременена“ като още по-противозаконна.

Между впрочем, чудя се какво точно е станало с публикацията на тази Инструкция в „Държавен вестник“. Защото в същия брой и преди тази имаме др. Инструкция на МВР с дата от … следващия ден.
Следващият, но който се оказа почивен, събота! Което е невъзможно!

  •  Григор Лилов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар