Нов удар за Борисов, голям негов приятел обяви, че са във война

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сърбия се бори при най-тежки условия с още четири страни – България, Румъния, Турция и Украйна, за фабрика на „Фолксваген“ в Сърбия. Това заяви в телевизионно интервю президентът на Сърбия Александър Вучич.

„Знам колко се бори Бойко (Борисов), Ердоган, (Ливиу) Драгня, всички сме приятели, но това е бой, война за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа – свърших си работата“, каза Вучич.

Идването на „Фолксваген“ би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници.
„Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти“, продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо повече. На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС – Германия, Италия и Австрия.
„Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС – Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро“, каза Вучич.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар