Някои приложения в iPhone ще могат да се заключват и достъпват с Face ID

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новата функционалност ще позволи на потребителите на iOS 18 да заключват приложения като Mail, Messages, Notes, Safari и други, а достъпът до тях ще се осъществява, използвайки една от системите за сигурност на Apple – Face ID.

iOS 18 ще предлага допълнителни нива на защита за своите системни приложения, твърдят източници на MacRumors. Новата функционалност ще позволява заключването на предварително инсталираните приложения за имейл, браузъра, бележника, съобщенията и галерията. Все още не е ясно дали тази опция ще бъде налична за друг софтуер, свален от App Store, който не е разработван от технологичния гигант.

Част от съдържанието на iOS вече може да се възползва от подобна функционалност (например бележките в Notes), но в iOS 18 се очаква тя да бъде сериозно разширена и налична за всички основни приложения на операционната система. Освен с Face ID, процесът по отключване ще може да се активира и чрез Touch ID или шестцифрения PIN на устройствата.

Всичко за iOS 18 ще научим в предстоящата презентация на Apple по време на WWDC 2024 утре, а ъпдейта можем да очакваме най-рано през септември.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар